06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
puntjes deco

NPO radio 2 maakt gewoon bijzonder

De Top2000 aan op de achtergrond: dé traditie tussen kerst en nieuwjaar bij mij thuis. Heerlijk. 

Voor de dj’s van de Top2000 was het vorig jaar, net als voor vele anderen in hun omgeving, wat anders. Geen bomvol Top2000-café met publiek van heinde en verre. Ze draaiden wel vanuit het café, maar dan gevuld met tientallen zoom-schermpjes met videoverbindingen van mensen die thuis meedeinden op de lijst met de 2000 populairst bevonden muzieknummers. Het had ook wel wat in deze tijd, je kunt er niet omheen. Maar wat het helemaal had, was de spectaculaire opening van de Top2000 -traditiegetrouw verzorgd door Bart Arens. Kijk – en vooral luister! –  deze nu eerst even via Youtube : Top 2000 (2020) spectaculair geopend door Bart Arens | NPO Radio 2 – YouTube

Ik weet niet hóe de muziek-keuze andere jaren tot stand kwam voor de opening van de Top2000. Ik heb daar geen patroon in ontdekt. Een patroon in de opening van afgelopen jaar heb ik wel ontdekt: 2020. Wat raakte de gekozen nummers mij, zeg. Het verwoordde exact waar we afgelopen jaar doorheen zijn gegaan. Ik neem je er even in mee: “Empty spaces, what are we living for…” “…does anybody know what we are looking for…” “Another hero, behind the curtain…. “ “Ik hef het glas op jouw gezondheid, want jij staat niet alleen. Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.” “Here we go, on this rollercoaster life we know. With those crazy heights and real deep lows. I really don’t know why.” “Every breath you take, I’ll be watching you…”. En dan op het einde “Cause baby you are fireworks”. Oftewel: dit doorstaan we, dit overleven we, dit overtreffen we! 

Man o man. Zo knap, uit al die nummers de juiste zinnen halen die het jaar samenvatten. Met hoogte- en dieptepunten. Hier kon geen ander jaaroverzicht aan tippen. Om maar niet te spreken van de beelden erbij. Bart Arens alleen in een hele grote lege ruimte. Met videobeelden uit ziekenhuizen, artiesten via videoverbinding. En toch ook vuurwerk – power. En dan op het einde het doek dat valt; alleen maar lege stoelen. Symbolisch voor de heftige klap die de theater- en evenementenbranche nu te verduren heeft. 

NPO radio 2 heeft écht bijzondere aandacht gehad voor de ‘gewone’ opening van de Top2000.

Suzan Vink

Van onze columnist Suzan Vink

Iedere maand delen onze columnisten hun ervaringen, tips en passie om je te inspireren en helpen meer te creëren en meer met je ideeën te doen.

Suzan maakt zaken die gewoon zijn voor de één, graag bijzonder voor de ander. En dit doet ze als dagvoorzitter en facilitator. Haar motto ‘Maak gewoon Bijzonder’ en haar passie voor gastvrijheid zijn de rode draad in haar werk. Alles vanuit de gedachte om jou en je collega’s of gasten een goed gevoel te geven bij hetgeen wat jullie doen, met wie jullie zijn en waar jullie zijn. 

Wil je Suzan als dagvoorzitter of host op jouw event (online of offline) stuur ons dan even een mailtje met jouw wensen.

Ook leuk.

icoon Artikel Lees dit artikel
“Vake be’j te bange” Lang uitgesteld, angst? Ontzettend lang liep ik rond met het idee om te gaan bloggen. Misschien...
icoon Podcast Luister deze podcast
Creativiteit en samen innoveren Innovatie, wetenschap en creatief zelfvertrouwen: daar gaat deze Selfdisco over. Een nieuwe Creators Podcast aflevering mag...
icoon Podcast Luister deze podcast
Je eigen denken onderzoeken We trappen af met een nieuw Selfdisco thema: praktische filosofie, creatie en kritisch denken. Uiteraard ook...