06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com

Co-creatie

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’ is een bekend motto in zakenland. Maar is dat echt zo? Bereik je méér door samen te werken? Het antwoord op die vraag, daar kunnen we kort over zijn: ja, samenwerken werkt! Met een dikke vette maar: alleen als je het goed aanpakt – en dat is niet makkelijk. Echte co-creatie, waarbij de som van de delen meer waard is dan de losse delen, ontstaat alleen in een veilige omgeving. In een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, kun je van elkaars ideeën leren, hierop voortbouwen en ze verbeteren. Hoe? Door te beginnen met écht luisteren.

Om dit te bereiken zetten steeds meer mensen Liberating Structures in. Met Liberating Structures kun je gemakkelijk en snel de volledige potentie van een groep benutten en iedereen betrekken en activeren.

”De inzichten in hoe verschillend we allemaal werken leidt tot betere ideeën die sneller worden uitgevoerd. Wij gaan zeker aan het werk met de uitkomsten, de eerste aanzet is daar al voor gedaan!”

”Deelnemers voelen zich meer betrokken bij het proces. De eensgezindheid is gegroeid omdat iedereen over eenzelfde probleemstelling nadenkt.”

”TCC weet de klantvraag op een creatieve manier te verdiepen. Voor ons werd dit een ‘Game’Storm, zodat we concrete acties voor het stimuleren van een innovatieklimaat konden inzetten.”

Inhouse Innovators

Een keer een goed idee hebben is al heel wat. Als je zo’n idee doorontwikkelt en uiteindelijk realiseert ben je helemaal een held. Maar voor wie echt continu wil verbeteren en voortdurend wil blijven innoveren is meer nodig. Zeker als je in een organisatie werkt waar je ook afhankelijk bent van andere mensen en processen. Je kunt je eigen creativiteit en idee-vaardigheid trainen maar je kunt ook een stap verder gaan. Je kunt de mensen om je heen ook helpen om meer en betere ideeën te bedenken. Om creatiever te denken. Je kunt bouwen aan jullie eigen innovatiecultuur.

Een cultuur van innovatie bouwen gaat niet vanzelf. Je zult geduld, vertrouwen, creativiteit en doorzettingsvermogen nodig hebben. En  vooral: je hebt ook anderen nodig. Anderen overtuigen is daarom een must.

Complexe uitdagingen

Voor de uitdagingen waar we tegenwoordig mee te maken hebben zijn geen eenduidige oplossingen meer te vinden. En zelfs als je actie onderneemt lijken die acties niet altijd het gewenste effect te hebben op de juiste plek. Er zijn zoveel verschillende factoren die effect hebben op een eindresultaat terwijl de losse onderdelen op zichzelf steeds minder over het geheel van het systeem vertellen.

Als je begrijpt hoe complexiteit werkt kun je ook leren hoe je individueel tóch effect uitoefent op de complexe systemen waarin je opereert. Dat is wat we doen 

Omdat losse onderdelen van het systeem steeds minder zeggen over het totaal van het systeem zul je moeten leren om het hele systeem te zien. Om te beginnen kun je leren om gebruik te maken van collectieve intelligentie en creativiteit. Hoe je dat doet leer je in de workshop Complexiteit en Collectieve Intelligentie.

Samen verder ontwikkelen?