06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com
in samenwerking & tcc logo

presenteren:

puntjes deco

WORKSHOP
LIBERATING STRUCTURES
IN ZORG & ONDERWIJS

27 september

Als professional in de zorg of het onderwijs draag je enorm bij aan ons welzijn en geluk. Tegelijkertijd is het soms lastig om én je werk goed te doen én goed met elkaar samen te werken. Je voelt de toenemende tijdsdruk. Hierdoor wordt ook minder aandacht en tijd besteedt aan het voeren van het goede gesprek om tot resultaten te komen. Luisteren, elkaar helpen, intervisie, brainstormen, vergaderen lijden allemaal onder deze tijdsdruk. Soms ontstaan er zelfs starre organisaties die een verlangen naar een verandering uitdrukken maar weinig bewegen. Is dat dan een status quo? Nee! Deze situatie kan veranderen. Jij kunt die situatie veranderen. Met simpele doch supereffectieve interactiepatronen kun je je gesprekken en overleggen verbeteren en je werk leuker én effectiever maken...

puntjes deco

Herken
je dit?

 • Je werkt keihard, doet je best maar soms voelt het alsof er meer in zit… Als die anderen nou eens mee zouden werken…
 • Er is weinig tijd, waardoor een gevoel van stress/haast ontstaat en er minder aandacht voor elkaar is.
 • Soms voel je je zelfs niet gezien, gehoord of gerespecteerd.
 • Jullie hebben een goed team, maar lang niet altijd wordt de volledige potentie benut.
 • Het zijn altijd dezelfde die de kar trekken en ook altijd dezelfde die commentaar leveren vanaf de zijlijn.
 • Jullie vergaderen ontzettend veel, maar de uitkomsten zijn lang niet altijd even concreet.
 • Er worden brainstorms gehouden zonder duidelijke structuur en uitkomsten.
 • Macht en hiërarchie staan vrijheid en verantwoordelijkheid in de weg.
 • Moeilijke gesprekken worden gemeden of wanneer ze worden gevoerd wordt niet iedereen gehoord.
Bildung Academie 001

Gelukkig
kan het
anders!

 • Je kunt breken met de gevestigde orde en zorgen voor meer plezier en energie in je werk.
 • Een heel systeem veranderen is lastig maar je kunt wel makkelijk binnen je eigen team op een andere manier samenwerken.
 • Iedereen kan gezien, gehoord en gewaardeerd worden en de samenwerking kan écht verbeteren
 • Je kunt leren hoe je op een zinvolle, gestructureerde maar ook leuke manier meer uit jezelf en de mensen in je omgeving kunt halen waarmee je verandering wilt bewerkstelligen.

Hoe?
Zet liberating structures in

Liberating Structures zijn bedrieglijk eenvoudige, subtiele en krachtige facilitatietechnieken (microstructuren) die de relaties en het vertrouwen tussen mensen verbeteren. Ze bieden een alternatieve manier om de wijze waarop mensen communiceren en samenwerken te benaderen en vorm te geven. Liberating Structures zijn gemakkelijk te gebruiken voor interactie en conversatie in kleine en grote groepen.

Liberating Structures zijn bedacht door Henri Lipmanowicz en Keith McCandless en worden door vele duizenden mensen over heel de wereld gebruikt. 

Iedereen kan Liberating Structures toepassen, van directie tot de werkvloer. Meesterschap is een kwestie van oefenen. In een intensieve dagworkshop leer en ervaar je zeer snel meer dan 10 Liberating Structures.

Iedereen die geïnteresseerd is in veranderende scholen, ziekenhuizen, stichtingen, en bedrijven, kan Liberating Structures gebruiken om innovatie en geweldige resultaten te genereren.

puntjes-half

Ervaringen
van anderen

Wat zo fijn is aan deze aanpak, is dat medewerkers die zich anders niet laten zien nu ook een mening durven hebben en ideeën kunnen spuien. Er wordt ‘echt’ samen gewerkt, de interactieve werkwijze maakt iedereen wat losser, er komt letterlijk energie vrij!

Wij gaan zeker aan het werk met de uitkomsten, de eerste aanzet is dankzij Liberating Structures al gedaan.

Caroline Tieland, Manager Services Nyenrode Business Universiteit

Direct praktische toepasbare workshop, waar je op een energieke en enthousiasmerende wijze wordt meegenomen. En jezelf ervaart wat de kracht van Liberating Structures is en niet anders kunt dan zelf enthousiast worden! Dit is goud!

Swen-Peter Ekkebus, Docent HBO-ICT Windesheim

puntjes

Designteam leden

profielfoto_Netteke Koster

NETTEKE KOSTER
Senior consultant, Basisarts, Facilitator
@ Morgens

Ruben-thecreatorscompany

RUBEN KLERKX
Conversation Designer, Trainer, Facilitator & Moderator
@ the Creators Company

profielfoto_Suzan Vink-Opstal

SUZAN VINK
Trainer, Dagvoorzitter, Presentator, Spreker
@ Maak gewoon Bijzonder

profielfoto_Ziryan Salayi

ZIRYAN SALAYI
Agile Coach A.K.A. Overrated Scrum Master

puntjes

Boek nu

Veelgestelde
vragen

Kan ik Liberating Structures ook zelf met mijn team doen?
Jazeker! Alle structures (meer dan 33 inmiddels) zijn open source en vrij te gebruiken. Je kunt simpel met 1 of 2 kleine Liberating Structures starten en daarna verder uitbouwen door een ‘string’ van structures te ontwerpen. We gaan hier ook zeker mee aan de slag tijdens de workshop.

Krijgen we korting als we met meer mensen komen?
Ja. Als je met 5 of meer mensen komt ontvang je een groepskorting. Stuur ons hier even een mail over, dan doen we een mooie aanbieding.

Mijn werk leuker en makkelijker maken?! Waar is dat voor nodig joh?
Heb je het al eens op deze manier bekeken: Door de samenwerking te verbeteren en iedereen uit je team te betrekken bij consultatie en besluitvorming ontstaat een hechter team. Een team dat naar elkaar luistert, bestaat uit mensen die zich in een ander kunnen verplaatsen en uit mensen die elkaar beter begrijpen. Zeg nou zelf, dat maakt je werk toch leuker én beter!

Ik zie een hoop engelse termen. Wat is de voertaal van de workshop?
De voertaal van de workshop is Nederlands. Liberating Structures zijn oorspronkelijk Engelstalig. We hebben alle structures vertaald naar het Nederlands zodat je ook alle instructie en uitleg in het Nederlands mee naar huis kunt nemen. Download alvast alle Liberating Structures incl. visuals en uitleg

Waar is de workshop en hoe zijn de parkeermogelijkheden?
De workshop vindt plaats in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. We moedigen het aan om met het OV te komen (voor onze mooie aardbol) maar voor wie met de auto wil komen zijn er prima parkeermogelijkheden in de eigen parkeergarage. Voor de parkeergarage wordt een dagtarief van €8,- gerekend.

Krijg ik ook een certificaat?
Daar kunnen we kort over zijn: Nee.

Ik ben trainer/coach maar ben niet actief werkzaam binnen zorg of het onderwijs. Mag ik ook deelnemen?
We houden van je. Daarom organiseren we later dit jaar ook nog een tweedaagse Liberating Structures Immersion Workshop waarin we nog dieper op de microstructuren ingaan en we ook ruimte bieden voor mensen uit andere branches. Deze workshop willen we echt met zorg- en onderwijsprofessionals aan de gang gaan om een gezamenlijk thema te verkennen.

Ik heb een ticket besteld, maar ik kan zelf toch niet. Kan ik mijn ticket overdragen aan een collega?
Ja, je mag jouw ticket overdragen aan een collega. Laat het ons wel even weten, zodat we jouw collega persoonlijk kunnen verwelkomen en de nodige informatie kunnen toesturen.

Ik heb een kaartje gekocht maar ik kan niet meer. Krijg ik mijn geld terug bij annulering?
Wat jammer dat je niet aanwezig kunt zijn. Tot uiterlijk 30 dagen voor het event krijg je jouw betaalde ticketbedrag terug. Binnen de 30 dagen krijg je geen geld terug bij annulering. Wel kun je jouw ticket overdragen aan een collega.

Deze workshop lijkt me heel leuk. Ik kan alleen niet op 27 sep, bieden jullie ook meer workshops/trainingen aan en doen jullie dat ook in andere delen van het land?
Super dat je zo enthousiast bent! In december bieden we nog een tweedaagse immersion workshop aan. De locatie daarvoor is nog onbekend.

puntjes

Interacties
in de praktijk

Lijstjes

Of je nu de grote baas bent bij een multinational of net bent begonnen met je eerste serieuze baan, voor iedereen geldt: jouw succes in het leven is grotendeels afhankelijk van de interacties met de mensen om je heen. Hoe meer je uit die interacties haalt, hoe meer jij uit het leven haalt.

Lijkt dat je wat? Dan vind je in de tien principes achter Liberating Structures een bijzonder effectieve methode om dat voor elkaar te krijgen.

Filmopdracht

Gisteren mocht ik met zo’n 25 studenten van de Bildung Academie aan de slag met het thema: Jezelf zijn en je doelen bereiken. Persoonlijk vind ik dit thema een van de leukste thema’s om aan te werken. Ik houd me er zowat dagelijks mee bezig omdat ik denk dat volledig jezelf kunnen zijn de grootste rijkdom is die je kunt ervaren.

Lees in dit Medium artikel welke Liberating Structures voor persoonlijke ontwikkeling we gebruikt hebben.

Ga_Ervoor!

Vraag jij je ook wel eens af of overleg- en samenwerkingsvormen niet effectiever en inspirerender kunnen? Liberating Structures bieden hierbij een antwoord. Deze werkvormen geven voldoende regels zodat ieders inbreng een plek krijgt, en genoeg vrijheid om ruimte voor innovatieve ideeën te bieden. Opvallend is dat deze aanpak juist in meer traditionele sectoren als zorg en onderwijs succesvol blijkt.

Lees hier hoe Netteke Koster, consultant bij Morgens Liberating Structures inzet om organisaties te helpen daar waar processen en teams vastlopen.

Wil je eerst meer over Liberating Structures weten of ze uitproberen?