06 5201 5521
hello@thecreatorscompany.com

Design sprints

Combineer strategie, innovatie, gedragswetenschap en ontwerpdenken in één proces: Doe een Design Sprint. Binnen vijf dagen ga je van idee naar een werkend prototype dat wordt getest door de eindgebruikers. Zo voorkom je eindeloos overleggen en lange doorlooptijden waarbij de kans bestaat dat je veel investeert in iets wat niet aanslaat bij de eindgebruiker of niet volledig naar wens is.

Bij een design sprint worden verschillende mensen die met een uitdaging te maken hebben bij elkaar gezet. Door de creatieve werkvormen en de tijdsdruk kom je tot originele oplossingen. Je leert de eindgebruikers beter kennen en test je oplossingen bij hen. Het proces van een design sprint is intensief en het vraagt een investering in tijd en energie maar het levert zeker verrassende resultaten op.

”In korte tijd met een klein team, tegen lage kosten, grote stappen maken. Zeker aan te raden! We hebben deze methodiek intern aangehouden. Ideeën en interacties worden sneller geïmplementeerd en de energie en enthousiasme is blijvend!”

”Wat zo fijn is aan de sessies, is dat mensen die zich anders niet laten zien nu ook een mening durven hebben, ideeën kunnen spuien. Er wordt ‘echt’ samengewerkt, de interactieve werkwijze maakt iedereen wat losser, er komt letterlijk energie vrij!”

”Binnen 5 dagen antwoord op de meest kritieke businessvragen via ontwerp, prototyping en testing van ideeën bij de ideale klant.”

Brainstorms

De moeder der ideeënboosters is de brainstorm. Een goede brainstorm bestaat uit 3 fasen die altijd in dezelfde volgorde worden doorlopen; De vraagfase, een divergerende fase en een convergerende fase. In de vraagfase focus je op de vraagstelling. Hier bepaal je waar je ideeën voor wilt krijgen. In de divergerende fase bedenk je zoveel mogelijk ideeën en in de convergerende fase leg je connecties en verbanden om uiteindelijk een of meerdere ideeën uit te kiezen om mee verder te gaan.

Bij een brainstorm kan helaas van alles mis gaan. Gelukkig kun je jouw brainstorms snel verbeteren om meer en betere ideeën uit jouw team te halen.

”De inzichten in hoe verschillend we allemaal werken leidt tot betere ideeën die sneller worden uitgevoerd. Wij gaan zeker aan het werk met de uitkomsten, de eerste aanzet is daar al voor gedaan!”

”Deelnemers voelen zich meer betrokken bij het proces. De eensgezindheid is gegroeid omdat iedereen over eenzelfde probleemstelling nadenkt.”

”TCC weet de klantvraag op een creatieve manier te verdiepen. Voor ons werd dit een ‘Game’Storm, zodat we concrete acties voor het stimuleren van een innovatieklimaat konden inzetten.”

Conversation Design

Alles om je heen is ontworpen. Van je mobiele telefoon tot je lunchtrommel. Van je fiets tot de omgeving waarin je woont. Door te ontwerpen en vorm te geven kun je invloed op de toekomst uitoefenen. Door design maken we zaken morgen mooier dan ze vandaag zijn. Er is echter een gebied waar men nog weinig nadenkt over design. Dat is bij conversaties tussen mensen. Deze conversaties kun je ook vormgeven. Door na te denken over hoe je vergadert, overlegt, projecten inricht, updates geeft, small talk en grote gesprekken voert verbeter je de samenwerking tussen mensen.

Er zijn een hoop gedrags- en interactiepatronen die je kunt leren. Jij kunt ook jouw interacties vormgeven en zo meer resultaten behalen, je communicatie verbeteren en bovenal; een plezieriger leven leiden.

Samen ontwikkelen?